Fri-Fragt-Fredag!

Gratis fragt på alle ordrer hele dagen!

Privat

Når du skal brygge kaffe på den der måde, der gør din kop kaffe klasse, er der flere faktorer, du skal tage højde for. Kaffebønnerne, ristningen, vandets kvalitet og vandets temperatur. Sidstnævnte er måske en af dem, mange skipper. Kogt vand er vel kogt vand? Og ja, det er det. Det er bare ikke så simpelt, det hænger sammen, når du brygger kaffe.

Hvad er temperatur?

Når du brygger kaffe, skal temperaturen på vandet være i et særligt interval. Vandet må ikke være for varmt, da du risikerer at “brænde” dine kaffebønner af, hvilket smagsnuancerne og -noterne tager skade af. En tommelfingerregel lyder, at temperaturen på vandet må være mellem 92-96 grader. Og alligevel varierer det lidt alt efter, hvilken metode du brygger på og dine egne præferencer.

Det er klart lettest at styre vandets temperatur, når du brygger med manuelle metoder som fx AeroPress, stempelkaffe og pour-over-kaffe. Let’s face it: Din Moccamaster eller Nespressomaskine styrer showet selv, og det er egentlig også fint, når det skal gå tjept – men der er alligevel smagfulde resultater at hente, når du brygger manuelt med tempereret vand.

ØNSK logo

Få vores tips og tricks

Skriv dig op til vores nyhedsbrev
og få vores kaffetips og
-tricks direkte i indbakken.