Privat
Café de Alturas
Corcasan
45,00 kr.390,00 kr.
Kuska
45,00 kr.390,00 kr.
Leonel Valladares
45,00 kr.390,00 kr.

Køb kaffekapsler til Nespresso-maskinen

Kaffekapsler er blevet en populær erstatning for andre og mere traditionelle kaffetyper, både i hjemmet og på arbejdet. Populariteten skyldes blandt andet den bekvemmelighed, som kapslerne tilbyder. Med dem er en nem, men god kop kaffe kommet inden for rækkevidde af de fleste.

Desværre er der også en miljø- og klimamæssig bagside ved brugen af kapsler, som ofte består af materialer, der kræver masser af energi at producere og genbruge, såsom plastik og aluminium.

Hvis du er på jagt efter et bedre alternativ, når du skal købe ny kaffe til Nespresso-maskinen, er du kommet til rette sted. Vores plantebaserede kaffekapsler er nemlig kompatible med de fleste af Nespressos maskiner, og inde i kapslerne finder du den lækreste økologiske kaffe fra vores bønder i Nicaragua og Peru.

Bionedbrydelige kaffekapsler

ØNSKs plantebaserede kaffekapsler er et godt alternativ til andre – mere konventionelle – kapsler på markedet. Kapslerne er bionedbrydelige og fremstillet i 100 % plantemateriale, som er godkendt til hjemmekompostering.

De er med andre ord lavet til dig, der ønsker en god, økologisk kop kaffe uden besvær og uden at skulle bekymre dig om bortskaffelse af tomme plastik- og aluminiumkapsler. Læs mere om vores bionedbrydelige kaffekapsler her.

Kaffekapslerne fra ØNSK anbefalet i Børsen​

Som følge af kaffekapslernes voksende popularitet, lavede avisen Børsen i 2021 en stor test af det danske kapsel-marked. Ud af 45 forskellige espresso-kapsler til Nespresso-maskiner, fandt journalist Ole Troelsø frem til, at ØNSKs kaffekapsler var blandt de bedste i smagstesten:

“Velsmag og bæredygtighed i komposterbare kapsler”, lyder anbefalingen i testen, som kan læses i sin fulde form her.

Skal det være lungo- eller espressokapsler?​

Er du i tvivl, om du skal vælge lungo- eller espressokapsler? Så kommer her en kort forklaring af, hvordan de to typer adskiller sig fra hinanden, og hvilke kaffer de passer bedst til.

Espresso-kapslen er lavet til Nespresso-maskinens lille kop. Kaffen i espresso-kapslen er mørkristet og kendetegnet ved en dyb og fyldig smag. Vi anbefaler espressokapsler, hvis du bruger mælk i kaffen.

Lungo-kapslen er lavet til Nespresso-maskinens store kop. Kaffen i lungo-kapslen er ristet en anelse lysere. Det giver en rundere og dejlig let smag, der passer godt til en sort kop kaffe uden mælk.

Kaffen i kapslerne er ristet anderledes

Kaffen i de bionedbrydelige kaffekapsler fra ØNSK er generelt ristet lysere end den typiske kapsel. Det har vi gjort for at bevare en aromatisk kop kaffe. På grund af de lysere riste på kaffen, kan man smage mere af bønnens naturlige smag.

Eksempelvis forekommer der på Corcasan kapslerne noter af chokolade og nødder, hvor Leonel kapslerne har en honningsød smag med frugtige undertoner.

ØNSKs økologiske kaffekapsler til Nespresso har bestået test på 8 forskellige maskiner​

ØNSK kaffekapslerne er testet på 8 forskellige Nespresso-maskiner for at sikre, at kapslerne fungerer, at kaffen løber igennem, og intet sætter sig fast i maskinen.

Dermed kan du trygt købe alle vores kapselvarianter og være sikker på, at der kommer masser af lækker kaffe ud af tuden, når du putter dem i din kapselmaskine.

Få i øvrigt vores 4 hacks til bedre kaffe på din nespressomaskine.

Økologisk kaffe i kaffekapslerne​

Den økologiske kaffe, vi bruger inde i kapslerne, kommer fra hhv. Nicaragua og Peru. De fire kaffer er certificeret økologiske, og er samtidigt købt direkte af kaffeproducenterne. På den måde undgås overflødige mellemled, og flere penge havner hos kaffebonden. Ved at producere økologisk kvalitetskaffe kan kaffebønderne desuden få en højere kilopris, hvilket har en positiv indvirkning på deres levevilkår.

Vores kaffe er ikke Fairtrade kaffe, hvilket er et aktivt fravalg fra vores side. Vi mener, vi selv kan gøre mere for at forbedre kaffebøndernes vilkår og optimere deres produkt og pris. Her finder du mere information om vores holdning til Fairtade kaffe, og hvorfor vi har valgt at gøre det på vores egen måde.

Hvordan skal kaffekapsler affaldssorteres?​

Vi bliver løbende stillet spørgsmålet, hvordan kaffekapsler skal affaldssorteres. Sorteringen er bl.a. afhængig af, hvilke kapsler du bruger, og hvilken kommune du bor i. De fleste skal i dagrenovation, men du må tjekke hos din kommune for at være sikker.

Selvom ØNSKs kaffekapsler er komposterbare, skal de ikke i den grønne affaldsspand. Vi har rådført os med Dansk Affaldsforening, som forklarer, at danske anlæg ikke kan se forskel på, om kaffekapslerne er komposterbare eller ej, og derfor bliver de frasorteret på samlebåndet.

ØNSKs kapsler skal i stedet i dagrenovation, medmindre du har en hjemmekompost selvfølgelig. De nyeste kapsler fra ØNSK er nemlig udviklet til hjemmekompostering (tidligere kun godkendt til industriel kompostering).

FAQ

Hvad er kaffekapsler lavet af?

Kaffekapsler er typisk lavet af aluminium eller plastik, men der findes også andre alternativer på markedet. De går ofte under betegnelsen bionedbrydelige kaffekapsler eller komposterbare kaffekapsler. ØNSKs kapsler er lavet i 100 % plantebaseret materiale.

Hvad indeholder kaffekapsler?

Kaffekapsler indeholder formalet kaffe. Risteprofilen og formalingsgraden afhænger blandt andet af, om kapslerne er beregnet til lungo eller espresso.

Hvor længe kan kaffekapsler holde sig?

ØNSKs kaffekapsler har en holdbarhed på ca. 1 år efter ristedato. Kaffe holder sig generelt bedst, når den ikke udsættes for ilt, lys, fugt og varme.

Hvilke kapsler virker til Nespresso?

Der findes efterhånden mange Nespresso-kompatible kaffekapsler på markedet. De plantebaserede kaffekapsler fra ØNSK er også testet på 8 forskellige Nespresso-maskiner uden problemer.

Hvilke kaffekapsler er bedst?

Gode kaffekapsler er økologiske, bionedbrydelige og af høj kvalitet. Hvis kaffen samtidig er dyrket med omtanke for natur og miljø og af fairbetalte kaffebønder, er det i vores optik de bedste kaffekapsler, der kan fås.