Privat

Kaffeudstyr​​

Her finder du alt det kaffeudstyr, du skal bruge for at komme i gang med at brygge en lækker kop kaffe: Kaffebryggere, bryggeudstyr, startpakker og filtre.

Med det rette bryggeudstyr får du det bedste ud af dine kaffebønner, og med det rigtige kaffeudstyr bliver kaffebrygning ikke bare en leg, men en rigtig sjov leg.

Vælg det rigtige kaffeudstyr​

Du får ikke god kaffe uden gode kaffebønner. Men det rigtige kaffeudstyr har også enorm stor betydning for resultatet i koppen.

Vidste du fx, at vandet, du brygger din kaffe med, har betydning for kaffens smag. Vand er trods alt den primære ingrediens i kaffe. Så går du meget op i din kaffe og dit brygge- og kaffeudstyr, anbefaler vi at investere i en filterkande, der filtrerer og tilsætter de rigtige mineraler til dit postevand. Derved bliver vandet optimeret til at give en rigtig god omgang kaffe. Du finder vores filterkande af mærket BWT her på siden samt en pakke med dertilhørende filtre. Vi bruger vores filterkander hver eneste dag, selv når vi brygger på den klassiske Moccamaster. Kaffen smager bare bedre.

Udover at vandet skal have den rigtige sammensætning af mineraler, skal det også hældes rigtigt. Og her er det samtidig vigtigt, man ikke går ned på kaffeudstyr. Når filtermaskinen her på kontoret får et tiltrængt hvil, og vi tager os tiden til at brygge på Hario V60, Kalita Wave, Chemex eller en af vores mange andre kaffebryggere, kan vi ikke undvære vores Hario Buono kedel.

Kedlen, med dens lange slanke hals, sikrer, at vi hælder præcist og med et roligt flow ned i filteret. Det kan lyde utroligt, at den slags har betydning. Men det er brandhamrende vigtigt, at man får aktiveret al kaffen i kaffebryggeren uden at pøse vand ud over den. Med Hario Buono bliver bryggeprocessen virkelig nem at styre, og kedlen sørger for, at du nemt kan gentage brygningen og dine “pours” brygning efter brygning. Tjek i øvrigt vores bryggeguides ud, hvor vi typisk altid har en Hario Buono i brug. Her bliver der brygget på Hario V60.

Inden for genren kaffeudstyr tæller vi også kaffebryggere, kaffekværn og kaffefiltre. De har fået selvstændige afsnit, som vi gennemgår herunder.

Hvilken kaffebrygger skal jeg vælge?​

Den rigtige kaffebrygger er essentiel for din oplevelse af god kaffe. Er du nysgerrig på at udfordre og lege med smagen af den kaffe, du drikker, er det rigtige setup med kaffe- og bryggeudstyr uhyre vigtigt. I dag er pour over-trenden større end nogensinde. Og mange med interesse inden for specialkaffe investerer i en filter-kaffebrygger a la Hario V60, Kalita Wave eller en Chemex.

Og det er der ikke noget at sige til. For når man først én gang har smagt, hvordan ekstraheringstid, kværning af kaffebønner eller slet og ret kvaliteten på bønnerne har betydning for kaffeoplevelsen, kan det være svært nogensinde at brygge kaffe på en anden måde igen. Er du typen, der gerne vil eksperimentere med kaffeoplevelsen og udfordre, hvad selv små ændringer i kværningsgraden på dine kaffebønner kan betyde for smagen i koppen, vil vi anbefale dig at købe en kaffebrygger, der er beregnet til pour over-kaffe.

Du kan blive klogere på og lade dig inspirere af vores serie og populære kaffebryggere, der inkluderer Hario V60, Chemex og AeroPress. Samtidig finder du bryggeopskrifter til bryggerne i vores blogunivers.

Men der er flere måder at optimere oplevelsen af god kaffe, og en traditionel stempelkande kan også brygge en fantastisk kop kaffe. Derfor har vi her samlet vores brede udvalg af kaffeudstyr under én og samme side. Her finder du bl.a. vores udvalg af populære kaffebryggere, der inkluderer mærker som Bodum, Aeropress, Chemex, Hario, Kalita og Wilfa.

Kaffekværn

Vi vil også lige slå et slag for et andet vigtigt kaffeudstyr – kaffekværnen. En kaffekværn betyder alverden for smagen af din kaffe, fordi kværningsgraden betyder alverden for brygningen. Lær, hvordan man kværner kaffe her.

Den rigtige kværningsgrad er, når vandet hverken løber for hurtigt eller for langsomt igennem kaffen under brygning. Det helt rigtige vandflow giver den helt rigtige kaffesmag. Med vores kaffekværn fra Wilfa er det drøn-nemt at kværne kaffebønner til den helt rigtige malingsgrad. Er du i tvivl, finder du her en kværningsguide, der hjælper dig til det bedste resultat.

En kaffekværn er simpelthen et must-have. Og nej, det er ikke bedre bare at bestille formalet kaffe 🙂 – Formalet kaffe bliver nemlig hurtigt doven i smagen. Med hele kaffebønner i skabet og en kaffekværn på køkkenbordet kan du kværne bønnerne efter behov og bevare smagen i din kaffe. Derved vil du altid få den friskeste kop.

Kaffefiltre

Brygger du selv kaffe på Chemex, Hario V60, AeroPress, Kalita eller den traditionelle Moccamaster, så har vi kaffefilteret, der passer til dig. Filtrene fås i flere størrelser, så de passer til lige netop den model, du brygger på derhjemme. Søger du filtre til Chemex i 3-kops størrelsen? Du finder dem under ‘Chemex filtre’, hvor du kan vælge mellem flere størrelsesvarianter.

Et kaffefilter er mere end bare en hinde, der forhindrer kaffegrums i at drysse ned i kaffen. Kaffefiltre frasorterer også bitterheder og bismage, og de fleste kaffebryggere har en patenteret udgave af et kaffefilter, der kun matcher deres udstyr og sørger for, at kaffen smager præcis, som det var hensigten.

Der findes næppe noget værre end at løbe tør for kaffefiltre, når man står og skal servere kaffe for hele familien. Hos ØNSK kan du nemt og bekvemt bestille dine papirsfiltre og få dem leveret lige til døren.

Genanvendelige stoffiltre​

Som et alternativ til det traditionelle papirsfilter har vi valgt at introducere genanvendelige stoffiltre fra producenten CoffeeSock. CoffeSock har designet Chemex filtre, Hario V60 filtre og AeroPress filtre, som du finder I vores sortiment. Filtrene fås i flere størrelser, så de passer til de forskellige varianter af Chemex og Hario V60. Derudover fås også et universelt CoffeeSock-filter, som passer til de fleste filter-kaffemaskiner. Filteret består af 100 % økologisk bomuld, og de udgør et bæredygtigt alternativ til papirsfiltre.

Vandfilter​

Er du en vaskeægte kaffeaficionado, der filtrerer vandet, før du brygger? Her kan du finde nye filtre til din BWT filterkande. Da vandet i Danmark er hårdt og kalkholdigt, kan det være en fordel af filtrere vandet, før man hælder det på kaffemaskiner eller elkedler. Filtreret vand vil betyde et længere liv for dit kaffeudstyr, ligesom det giver en mere velsmagende kop kaffe. Win win.

Startpakker med kaffe​

Er du ny indenfor specialkaffe og kaffebrygning, har vi samlet en række startpakker med de forskellige kaffebryggere i vores udvalg, der kan få dig, eller hende/ham, du vil give pakken videre til, godt i gang som ny kaffebrygger.

Og når nu vi snakker om det at give gaver, findes der også mulighed for at give et gaveabonnement på vores bæredygtige kaffe til én, man holder af. Og det er endda også muligt at sende en samlet pakke med forskellige kaffevarianter til baristaen eller kaffenørden, der trænger til at prøve noget nyt.

Du er med andre ord kommet til det rette sted, hvis du er på udkig efter at udvide sortimentet derhjemme med en pour over-kaffebrygger eller en ny kaffekværn. Har du allerede dit kaffeudstyr på plads, kan du i stedet give dig selv en lille gave i form af et abonnement eller en pakke med forskellig kaffe.

 

Gå på opdagelse i vores kaffeblog og bliv suget langt ind i kaffens univers

På vores kaffeblog finder du bryggeguides til forskellige kaffebryggere, og i en serie om vores mest populære kaffebryggere, kan du blive klogere på deres historie, og hvorfor de er blevet populære.